St. Croix 2014

26/03-2014 – 09/03-2014
St. Croix, St. Thomas
Se Billeder
Min far har altid drømt at komme en tur til St. Croix mest pga øens historie og tilknytningen til Danmark, på godt og ondt…mest på ondt. Vi bestilte en tur hos Bravo tours som er det eneste selskab der flyver direkte fra Danmark til St. Croix. Vi boede på det lidt slidte men hyggelige Hotel Caravelle i Christiansted. Her skulle vi bo i 2 uger. Og personalet på hotel og i

Guvenørboligen

Guvenørboligen

baren/resturanten var yderst venlige. De første 2-3 dage gik med at gå lidt rundt i byen hvor vi flere gange beøgte den berømte guvenørbolig og fortet Christiansværn.

Herefter lejede vi en bil et par dage og kørte lidt rundt på øen. Vi var en tur i Frederiksted, en meget stille by, som også har en stor betydning set med danske historiske briller. Der var her Peter Van Scholten firgav slaverne i 1848. I byen ligger fortet Fort Frederik. Fortet er meget slidt, og er lidt trist at se det er lidt i forfald. Men ellers var det spændende at se og samtidig lidt barsk. Der er udstilling på fortet hvor der beskrives hvordan slaverne blev behandlet under det danske styre, og det er bestemt ikke noget at være stolt af som dansker.

"Regnskoven" St. Croix

“Regnskoven” St. Croix

Vi kørte også rundt i det der bliver kaldt “regnskoven”, ikke en rigtig regnskov, men et frodigt område med mange træer. Det var en smuk tur at køre rundt der, men ikke de bedste veje at køre på.
Vi havde også nogle timer på St. Thomas, selve flyveturen i et lille propelfly var nok den største oplevelse på den tur. Da nogle få timer på St. Thomas var lige i underkanten til at få et indtryk af den ø. Resten af dagene nød vi bare det dejlige klima, og den meget afslappende atmosfære på St. Croix.
Det var alt i alt en meget afslappende ferie hvor man fik koblet helt af, og man fik samtidig et indblik i den danske historie der har præget øen. Min far havde meget stor glæde af ferien, og det var også hovedformålet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *