Norge, Telemarken 2016

14/10-2016 – 17/10-2016
Telemarken, Norge
Se billeder her

 

telemarken-norge-2016-55

Henseid Skole

Min søster, min mor og jeg havde en forlænget weekend i den sydlige del af Telemarken. Vi kørte til Hirtshals og tog færgen til Langesund, en 4 1/2 times sejltur på en ganske fin færge. Herfra kørte vi til vores destination; Henseid.
Vores hjem var på en nedlagt skole: Henseid skole nær Drangedal. Henseid skole har 3 lejligheder der lejes ud og det venlige værtspar bor på 1.sal. Det var hyggeligt og anderledes at bo på skolen. Værten serverede endda pandekager den første morgen vi var der.

Det er et naturskønt område, og vi havde flere vandreture omkring Henseid. Solen var ikke meget fremme, den sidste dag regnede det en smule, men det slog os ikke ud, vi nød den smukke natur i fulde drag. Det var meget fascinerende at se træerne i alverdens farver, og de mange små søer som er omkranset af træer og fjelde. Min søster var meget opsat på at se en elg. Men det blev kun til et egern og lidt fjeldaber.
Det blev også til en køretur til Kragerø, en lille hyggelig by lidt syd for Langesund. Vi var på udkig efter et måltid man kunne betale sig fra, men det er svært i Norge, vi fandt en burgerbar nær Sannidal, hvor der også vNorge, Drangedalar et lille butikscenter hvor der blev shoppet lidt. Herefter kørte vi lidt rundt på de kringlede veje omkring Drangedal. Bakket og snoet men utroligt smukt.

Det var første gang min søster og jeg har været på ferie sammen og det gik forbløffende godt. Så mon ikke vi gør det igen på et tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *