Algarve

Spring til navigation Spring til søgning
Algarve
Sandstrand i Albufeira
Sandstrand i Albufeira
Land Portugal Portugal
Hovedstad Faro
Areal 4.995 km²
Indbyggertal 395.218
Algarve
Algarve

Algarve er en region ved Portugals sydkyst, som fra 1100-tallet udgjorde et separat kongerige og de portugisiske konger havde fra Afonso III titlen Konge af Portugal og Algarve.

I regionen ligger blandt andre byerne Faro, Loulé, Albufeira, Lagos, , Portimão, og Vila Real de Santo António. Regionens administrative centrum ligger i Faro, som også har en egen . I Faro er der en hel del gamle bygninger, men en del er dog ødelagt af jordskælv. Algarve er inddelt i tre distrikter med 16 kommuner. Størstedelen af regionens østlige grænse udgøres af floden Guadiana. Nær kysten ind til Spanien ligger byerne Vila Real de Santo Antonio og . En anden større by er , som er en gammel by opstået omkring et slot. Den vigtigste turistby er Albufeira.

Algarve har en areal på 4.995 km² og med omkring 395.000 indbyggere[1]. I midten af året stiger indbyggertallet til over en million på grund af omfattende turisme. Det som lokker turisterne er de rene strande med sit varme vand, 18-19 grader juni-juli, middelhavsklimaet og lave leveomkostninger. Den totale længde på Algarves kyststrækning er cirka 155 km.

I regionen ligger ved , naturparken som er 18.400 ha stor.

Kommuner

Algarve er inddelt i 16 kommuner:

Eksterne kilder/henvisninger

Koordinater: 37°4′N 7°58′V / 37.067°N 7.967°V / 37.067; -7.967